Welkom in Casa La Valloniera

Casa La Valloniera is een recent volledig gerenoveerde woning, heerlijk weggestoken tussen wijngaarden en olijfbomen en op ruime afstand van de buren.
Aan onze casa kan je in alle stilte genieten van het rustgevende uitzicht op de vallei die een uitloper is van het indrukwekkende Majellamassief.
Zoek je zelf een plaatsje in de schaduw van de olijfbomen of op het ruime terras dat vanuit de woning bereikbaar is en geniet er van een lekker glaasje wijn of een fris biertje.
Lekker luieren onder de zon van Abruzzo kan je ook vanuit een ligzetel aan het comfortabele zwembad of op de ligweide.
In de maanden juni, juli, augustus en september wordt onze casa verhuurd als vakantiewoning.
Na afspraak worden er in de maanden mei, juni, september en oktober eveneens 3 kamers met privébadkamer verhuurd.
Wij zorgen dan voor een heerlijk ontbijt en op bepaalde dagen bereiden we een lekkere Italiaanse maaltijd.
De ramen zijn voorzien van horren, zodat je heerlijk kan slapen met de ramen open, de slagluiken zorgen voor verduistering.
Bij aankomst staat er een welkomstdrankje klaar.

 

Abruzzo is een nog relatief onontdekt gebied in midden Italië. Hier vind je weinig tot geen massatoerisme en vooral heel veel mooie natuur.
Deze streek wordt ook wel eens het groene hart van Italië genoemd, de perfecte streek voor mensen die op zoek zijn naar ongerept natuurschoon  en rust.
De Abruzzen nodigen uit tot het maken van mooie tochten met de auto, maar ook zeker met de motor of, voor de sportievelingen, met de racefiets, mountainbike of quad. Ondertussen kan je er genieten van fenomenale vergezichten.

Ook de wandelaar komt er aan zijn trekken.

De bergen in het Nationaal Park Maiella met de ‘Monte Amaro’ (2793 m) en de Gran Sasso met de ‘Corne Grande’ (2913 m) zijn een paradijs om te ontdekken.
Het Majellagebergte is het op één na hoogste bergmassief van de Apennijnen en torent hoog boven de omgeving uit.
De antennes aan de Rifugio Bruno Pomilio (1930 m hoogte) zijn vanaf onze casa duidelijk zichtbaar. Via een mooie autorit langs Pretoro en de Passo Lanciano ben je er in een uurtje.
De plek biedt je een schitterende uitkijk over de streek tot aan de Adriatische kust.

Ook vanaf de woning zijn er mooie wandelingen te maken.

 

Abruzzo heeft interessante stadjes en schitterend hooggelegen oude middeleeuwse dorpjes, soms tegen de bergwand aangeplakt, castello’s, abdijen, prachtige meertjes, diepe kloofdalen met snelstromende riviertjes, watervalletjes, groene valleien met verscholen kluizenaarswoningen, de 'eremi'….

Ook de zee is niet veraf! Na een halfuurtje rijden ben je aan het uitgestrekte zand- of kiezelstrand van een kindvriendelijke Adriatische Zee. Bezoek in ieder geval de Trabocchikust met zijn oude vissersplatforms. 

 

We helpen je graag op weg met veel leuke tips om de omgeving dichtbij en wat verder weg te ontdekken en te beleven.
Er is uitgebreide informatie voor uitstapjes in de nabije en verdere omgeving voorhanden.

 

Geniet ervan!